یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

حجت الاسلام و المسلمین حسین دشتی گفت: : تکیه گاه حوزه باید مردم باشد، یعنی حوزه از طریق وجوهات و موقوفات باید اداره شود و این اساس استقلال حوزه است.

عضو شورای مدیریت حوزه علمیه بوشهر در گفت و گو با خبرنگار اعزامی سرویس استان های مرکز خبر حوزه اظهار داشت: وجود علمای سرشناس و مورد اطمینان مردم و همچنین مدیران متعهد و متخصص می تواند در جذب منابع مردمی موثر باشد و این امر موجبات رشد حوزه های علمیه را فراهم می‌سازد.

حجت الاسلام والمسلمین دشتی با بیان اینکه بیشترین فعالیت این شورا در جهت رفع مشکلات مدارس و همچنین نظارت بهتر بر روند مدیریت استانی است، تاکید کرد: مهم ترین مسئله تقویت مدیریت میانی و استفاده از حداکثر توان مدیریت متخصص و متفکر است که متاسفانه ما در این بخش به دلیل کمبود نیرو با مشکل مواجه هستیم .

مسئول نمایندگی ولی فقیه در منطقه دوم دریایی سپاه بوشهر، در خصوص مدیریت حوزه اظهار داشت: مدیریت حوزه بر خلاف سایر مدیریت ها، سخت و پیچیده و در عین حال دارای معیارهای مختلف است. در داخل حوزه به اعتبار اینکه هم شیوه آموزش و هم نوع پرورش، متفاوت با سایر سازمان هاست؛  در نتیجه مدیریت فرق می کند.

وی افزود: روحانی فارغ التحصیل علوم حوزوی بایستی فردی پاک و تهذیب شده برای هدایتگری مردم در عرصه های مختلف جامعه باشد و این مهم ترین اصل برای مدیریت حوزه می باشد، لذا سخت ترین مدیریت را مدیریت بر حوزه باید دانست.  

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دشتی در ادامه در خصوص ویژگی های یک مدیر موفق گفت : کسی می‌تواند یک مدیر موفق حوزوی باشد، که از سابقه درخشان علمی و تربیتی در دوران طلبگی برخوردار باشد؛ به طوری که این شخص ، فردی مهذب و دارای جایگاه علمی مورد قبول میان سایر طلبه ها بوده و نیز با اصول مدیریت، آموزش طلاب و نحوه ارتباط با آنان آشنا باشد.

وی  حضور روحانیون در نهاد های نظامی و انتظامی را بسیار مهم و مثبت ارزیابی کرد و گفت: نظام به اعتبار اینکه مبتنی بر اسلام و مبانی اسلام و زیر نظر حاکمیت فقیه می باشد، طبیعی است که در همه عرصه ها این نظام باید حضور هدایت‌گر روحانیت وجود داشته باشد، لذا در هر سازمانی یک نهاد نمایندگی ولی فقیه پیش بینی شده است .

وی با بیان اینکه مشکلات عدیده پیرامون مدیریت انتصاب افراد در جایگاه مناسب به دلیل عدم بررسی تخصص ها و مهارت های افراد است، گفت: نظارت بر خروجی حوزه و ساماندهی فارغ التحصیلان در شرایط کنونی یک ضرورت به حساب می آید.

عضو شورای مدیریت حوزه علمیه بوشهر با اشاره به مسئله فقر فرهنگی، بدحجابی را نمونه مشهود این مسئله دانست و افزود : ما در نقاط مرزی هستیم و در نقاط مرزی امکان هجوم فکری و فرهنگی بیش از سایر نقاط کشور است.

وی با اشاره به تبلیغ رسانه های خارجی مجاور و ترویج فرقه های انحرافی فرهنگی و مشکلاتی همچون قاچاق کالا و انتشار سی دی های غیر اخلاقی جهت تهاجم فرهنگی با هزینه کم و از راه دریا خاطر نشان کرد : متاسفانه مهم ترین معضل در بحث تبلیغات فرهنگی، کمبود امکانات آموزشی جهت مبارزه با این تهاجم می باشد که رسیدگی به این معضل نسبت به سایر نقاط کمتر صورت گرفته است.  

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دشتی در پایان مهم ترین هدف پیش رو را ایجاد گرایش در بین روحانیون جهت استقرار در این مناطق دانست و گفت: سازماندهی استقرار آنها در مناطق مختلف چه به صورت متناوب و چه به صورت دائم باید برنامه ریزی شده و متناسب با نیازها و اهداف سازمان و طلاب باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha